چکاپ های ضروری قبل از بارداری
تمامی بانوان سعی دارند تا زمانی که وضعیت جسمانی در حد ایده آل است روند فرزندآوری و بارداری را انجام داده تا با حداقل میزان مشکلات و آسیب های جسمانی بتوانند فرزندانی سالم را به دنیا آورند.
فهرست مطالب
Toggleاما مسئله قابل توجه برای بانوان این است که در دوره های قبل از بارداری حتماً باید چکاپ هایی را انجام دهند تا پزشک از وضعیت جسمانی مادر مطلع شود و پزشکان پیش بینی خواهند کرد که آیا دوره بارداری برای مادر بی خطر است یا ممکن است بنا دلایل مختلف و وجود بیماری های زمینه ای فرد تحت مراقبت های خاص قرار بگیرد.
اولین اقدام جهت بارداری این است که پزشکان آزمایشات و چکاپ های تکمیلی را برای بانوان در نظر گرفته تا تمامی آیتم ها، فاکتورها و عملکرد بسیاری از اعضای بدن در این آزمایش ها مورد بررسی قرار بگیرد.
بهتر است تمامی آزمایشات و چکاپ های تخصصی را که از طرف پزشک به شما پیشنهاد میشود انجام داده تا با اطلاعات و شناخت بیشتری از بدن بتوانید دوره بارداری که بسیار حساس و مهم است را آغاز نمایید.
در مرحله اول پزشک انجام تست پاپ اسمیر را الزامی دانسته و معتقدند که به این واسطه سلامت رحم نیز به خوبی بررسی خواهد شد.
پس از آن انجام آزمایش خون و آزمایش ادرار نیز کاملاً ضروری و مهم است و پزشکان با بررسی فاکتورهای مختلف میزان قند خون، کلسترول، چربی خون و سایر بیمار را بررسی خواهند کرد.
با این شرایط اگر وضعیت جسمانی مادر در حد ایده آل و مطلوب باشد روند بارداری بدون هیچ گونه محدودیت آغاز شده و قطعاً دوره ۹ ماهه را با سلامت سپری خواهند کرد.
اما اگر پزشک متوجه شود که نقص و یا آسیبی پنهان در بدن وجود دارد ابتدا مشکل پیش آمده را کنترل و درمان کرده و سپس از بانوان می خواهند که پس از بهبودی کامل دوره بارداری را آغاز کنند تا بدون مشکل و آسیب های مختلف بتوانند این دوره حساس را با سلامت کامل به پایان برسانند.
ناگفته نماند که پیش از بارداری مادر موظف است که مکمل های توصیه شده از طرف پزشک را مصرف کرده تا در دوره بارداری میزان ناهنجاری ها و مشکلات عصبی برای جنین به صفر برسد.
انجام این چکاپ ها باعث میشوند تا مادران مشکلات و آسیب های شایع دوره بارداری را متحمل نشوند و با سلامت کامل می توانند فرزند خود را به دنیا آورند.
بهترین رژیم غذایی قبل از بارداری
زمانی که برای انجام چکاپ های دوره بارداری به پزشک مراجعه می کنید متخصصان انجام آزمایشات مختلف را الزامی دانسته و به افراد توصیه می کنند که حتماً رژیم غذایی مناسبی را در پیش بگیرند.
مصرف خوراکی های مقوی و کاملاً ارگان کمک می کند تا دوره بارداری به آسانی سپری شده و سلامت مادر و جنین نیز به خوبی حفظ میشود.
همواره توجه داشته باشید که حذف مواد غذایی ناسالم و انواع قندهای مصنوعی در این دوره بسیار مهم و حیاتی است و بهتر است که به طور مرتب مقدار بیشتری از پروتئین را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
ناگفته نماند که زیاده روی در مصرف خوراکی های مقوی و کاربردی هم برای بدن مضر است، پس بهتر است که تعادل را رعایت کرده و انواع خوراکی های سالم و ضروری را در مقادیر مناسب مصرف کنید.
بهتر است که در دوره های قبل از بارداری از خوراکی هایی استفاده کنید که به فعال تر شدن و تقویت تخمک ها و اسپرم ها کمک بیشتری می کند.
پزشکان و متخصصان مصرف روزانه پتاسیم، پروتئین و انواع ویتامین ها را برای بانوان و آقایان مهم و ضرری دانسته و معتقدند که در چنین شرایطی علاوه بر بارداری درست و زود هنگام هرگونه آسیب های مختلف از بدن بانوان دور خواهد ماند.
با این حال بهتر است که مصرف انواع میوه ها و سبزیجات را فراموش نکرده و اطمینان داشته باشید که اگر رژیم غذایی خود را اصلاح کرده و انواع مواد غذایی فرآوری شده و تراریخته را حذف کنید تاثیر زیادی بر سلامت بدن خواهد داشت.
البته چنین شرایطی باعث میشود تا بدن تقویت شده و عملکرد بهتره سیستم ایمنی می تواند باعث شود تا شما دوره بارداری را بدون محدودیت و مشکل سپری کنید.
نکته بسیار مهم و قابل توجه این است که پزشکان و متخصصان پیش از بارداری مصرف انواع مکمل را ضروری دانسته و معتقدند که ممکن است افراد نتوانند از طریق مواد غذایی نیاز بدن را به خوبی برطرف کنند.
بهتر است که به طور پیوسته مکمل هایی مانند امگا، پروتئین، آهن، اسید فولیک و انواع ویتامین دی و کلسیم را مصرف کرده و علاوه بر تقویت بدن تاثیر بسیار زیادی در عملکرد تخمدان ها خواهند داشت.
مصرف بیشتر گوشت قرمز و گوشت سفید پیش از بارداری باعث میشود تا بدن آمادگی بیشتری جهت آغاز بارداری داشته باشد.
چگونگی آماده سازی بدن برای بارداری
گاهاً برخی از بانوان به دلیل عدم تجربه بارداری آگاهی لازم را نداشته و نمی دانند که شرایط بدن باید برای دوره بارداری تا چه حد آماده باشد.
همواره توجه داشته باشید که آمادگی جسمانی تنها مربوط به تغذیه سالم نبوده و با انجام فعالیت های ورزشی مناسب می توانید با تقویت عضلات بخش های مختلف بدن دوره بارداری را برای خود آسان تر کنید.
اگر عضلات کگل و ناحیه کف لگن تقویت شوند و از سلامت کامل برخوردار باشند به مرور زمان و با بالا رفتن سن بارداری آسیب های ناحیه کمر را تجربه نکرده و در این دوره بانوان می توانند به آسانی تحرکات کافی داشته باشند.
لازم به ذکر است که اصلاح رژیم غذایی و حذف خوراکی های ناسالم کمک می کند تا در دوره بارداری و قبل از آن وزن بدن در حد ایده آل باقی بماند.
اگر پیش از بارداری با اضافه وزن مواجه هستید باید بدانید که این مسئله در ماه های آخر بارداری برای شما دردسر آفرین خواهد شد و بهتر است که حتماً و تا زمانی که فرصت باقی است پیش از بارداری وزن را به حد متعادل رسانده و با شرایط جسمانی ایده آل این دوره حساس و مهم را آغاز کنید.
انجام برخی از تمرینات ورزشی کمک می کند تا تقویت عضلات سرعت پیدا کرده و این امر باعث میشود با افزایش وزن جنین که رفته رفته در طی ماه های بیشتر میشود شرایط برای مادر طاقت فرسا نشده و این دوره را با سلامت کامل سپری خواهند کرد.
علاوه بر تقویت قوای جسمانی و انجام فعالیت های ورزشی و تخصصی مادر باید رژیم غذایی مناسبی را در پیش بگیرد و با مصرف انواع مکمل های دارویی هرگونه کمبود بدن را برطرف کرده و این امر باعث میشود تا سلامت مادر و جنین در این دوره حساس به خوبی حفظ شود.
بسیاری از مراکز تخصصی و تمامی کلینیک هایی که در زمینه باروری و زنان فعالیت دارند با ارائه آموزه های کاربردی و تشکیل کلاس های کاملاً تخصصی به بانوان راهکارهای مناسب را جهت آماده سازی بدن جهت بارداری ارائه می دهند و آموزش های لازم را نیز با بیانی ساده در اختیار عموم افراد قرار خواهند داد.
چگونه از مشکلات و بیماری های بارداری جلوگیری کنیم؟
بسیاری از بانوان حتی بدون وجود بیماری های زمینه ای ممکن است در دوره بارداری مشکلاتی را تجربه کنند که برای آنها بسیار نگران کننده بوده و باید تحت درمان قرار بگیرند تا مبادا عارضه پیش آمده بر سلامت مادر و جنین اثرات منفی داشته باشند.
یکی از مشکلات و بیماری هایی که ممکن است در این دوره تجربه کنید دیابت بارداری است.
معمولاً دیابت بارداری محدودیت های غذایی زیادی را برای مادر به وجود آورده و باعث میشود که دوره بارداری کمی سخت و طاقت فرسا طی شود.
البته بیماری های خاص مانند دیابت و افزایش فشار خون می تواند به سلامت جنین نیز لطمه وارد کرده و نهایتاً در صورت عدم کنترل منجر به زایمان زودرس خواهد شد.
از دیگر مشکلاتی که ممکن است در دوره بارداری تجربه کنید ضعف های جسمانی است که به دلیل کمبود ویتامین در بدن اتفاق می افتد.
به طور کلی جنین سعی دارد تا با تغذیه از بند ناف نیاز بدن خود را برطرف کند، اما بانوان باید برای برطرف کردن و جبران کمبود بدن از مکمل ها و ویتامین هایی استفاده کنند که پزشک برای آنها مناسب و الزامی می داند.
اگر در مصرف مکمل های دارویی کوتاهی کنید به مرور زمان ضعف های جسمانی به سراغ شخص آمده و ممکن است قوای جسمانی و حتی انرژی فرد را تحت تاثیر قرار دهد.
با افزایش سن بارداری و بزرگتر شدن جنین سایر اعضای بدن مانند مثانه ممکن است تحت فشار قرار گرفته و برای بانوان محدودیت و دردسرهای زیادی را به همراه خواهد داشت.
اگر شما بتوانید مصرف مایعات را به ابتدای روز موکول کنید قطعاً در شب و هنگام استراحت مشکلاتی مانند تکرر ادرار را تجربه نخواهید کرد.
اغلب مشکلاتی که در دوره بارداری بسیار شایع هستند کوتاه مدت بوده و خیلی سریع برطرف میشوند که از مهمترین آنها باید به تهوع هایی که در ابتدای روز رخ می دهد اشاره نمود.
البته برخی از بانوان در این دوره به دلیل بیشتر شدن میزان هورمون ها ممکن است حالاتی مانند اضطراب و استرس را تجربه کنند که می توانند با حفظ آرامش بیشتر و انجام فعالیت های مورد علاقه از میزان اضطراب های روزانه بکاهند.