باروری آزمایشگاهی (ivf)

باروری آزمایشگاهی (ivf)

آی وی اف چیست؟ بروز ناباروری برای همه افراد مسئله ای نگران کننده است و مهم است که تا فرصت طلایی از دست نرفته برای درمان‌ های تخصصی و حتی باروری آزمایشگاهی اقدام شود. متخصصین زنان و زایمان در این زمینه راهنمای مناسبی برای تمامی زوجینی هستند که با ناباروری مواجه شده و به دنبال […]

آی وی اف چیست؟

بروز ناباروری برای همه افراد مسئله ای نگران کننده است و مهم است که تا فرصت طلایی از دست نرفته برای درمان‌ های تخصصی و حتی باروری آزمایشگاهی اقدام شود.

متخصصین زنان و زایمان در این زمینه راهنمای مناسبی برای تمامی زوجینی هستند که با ناباروری مواجه شده و به دنبال روش‌ های درمانی موثر و قطعی می‌ باشند.

یکی از روش‌ های کاربردی که امروزه در سراسر دنیا مورد تایید پزشکان بوده و همواره مورد استفاده قرار می‌ گیرد روش ivf یا لقاح مصنوعی است، زمانی که متخصصان متوجه ناتوانی اسپرم‌ ها برای حرکت صحیح شده و یا تعداد آنها بسیار کم باشد روش ivf را گزینه مناسبی می‌ دانند، البته این فرایند تخصصی در مواردی استفاده میشود که علاوه بر آسیب‌ های مربوط به اسپرم، تخمک‌ ها نیز ضعیف باشند و به این منظور متخصصان برای یک لقاح دقیق و سریع بین تخمک و اسپرمی که فعالیت مناسب را ندارند روش ivf را گزینه مناسبی دانسته و در اغلب موارد به نتایج خوبی خواهند رسید.

مسئله مهمی که در مورد حاملگی با روش ivf باید بدانید این است که لقاح بین اسپرم و تخمک به طور کامل خارج از رحم اتفاق می‌ افتد و این فرایند در محیط آزمایشگاه صورت می‌ پذیرد، نهایتاً جنین تشکیل شده به درون رحم مادر انتقال داده میشود تا پس از آن لانه گزینی و رشد جنین انجام پذیرد.

اما روند انجام آی وی اف کمی پیچیده به نظر می‌ رسد و فرایندی موثر برای تمامی کسانی است که با ناباروری مواجه هستند، متخصصان برای انجام آی وی اف تخمک‌ های بالغ را جمع آوری کرده و از بین انواع اسپرم‌ ها بهترین آنها را انتخاب می‌ کنند، نهایتاً لقاح در آزمایشگاه صورت گرفته و زمانی که جنین تشکیل میشود شرایط برای انتقال آن به رحم مادر فراهم خواهد شد.

مطالعه بیشتر  واژینوپلاستی

چه زمانی بانوان می‌توانند آی وی اف انجام دهند؟

چه زمانی بانوان می‌توانند آی وی اف انجام دهند؟
چه زمانی بانوان می‌توانند آی وی اف انجام دهند؟

زمانی که افراد با ناباوری مواجه میشوند با این دغدغه روبرو هستند که آیا می‌ توانند از سایر روش‌ های تخصصی مانند ivf استفاده کنند یا خیر.

در روند انجام فرایندهای آزمایشگاهی تنها متخصصان می‌ توانند تصمیم گیرنده نهایی باشند، برخی از آسیب‌ ها و بیماری‌ های مربوط به بانوان می‌ تواند عامل اصلی ناباروری باشد.

به عنوان مثال اگر بانوان بنا به دلایل مختلف آسیب دیدگی یا انسداد لوله‌ های فالوپ را تجربه کنند قطعاً حرکت تخمک و اسپرم در این محدوده غیر ممکن میشود و بارداری اتفاق نمی‌ افتد از این رو متخصصان روش آی وی اف را مناسب دانسته که البته کاربردی و موثر است.

اما عوامل دیگر مانند اختلال در تخمک گذاری و حتی بیماری‌ های رحمی می‌ تواند مانعی برای عدم بارداری صحیح باشد، اگر بانوان با مشکلاتی مانند آندومتریوز مواجه باشند می‌ توانند برای یک بارداری طبیعی و سالم از روش آی وی اف استفاده کنند.

پدیدار شدن تومورهای خوش‌ خیم به نام فیبروم در دیواره رحم می‌ تواند مانع از بارداری شود و روند تخمک گذاری را مختل می‌ کند، این بانوان نیز می‌ توانند با وجود فیبروئید رحم آی وی اف را انجام داده و این مشکل نیز برطرف خواهد شد.

گاهی اوقات بانوان به واسطه عقیم سازی و برش یا مسدود کردن لوله‌ های فالوپ دیگر قدرت باروری ندارند اما از آنجایی که رحم عملکرد طبیعی دارد می‌ توانند با استفاده از روش آی وی اف مجدداً برای بارداری اقدام نمایند.

درمواردی بانوان بدون دلیل با مشکلاتی مانند ناباروری مواجه میشوند و آزمایشات و بررسی‌ های تکمیلی هیچ نوع مشکل و عارضه‌ ای را نشان نمی‌ دهد، این افراد نیز کاندیدای مناسبی برای آی‌ وی‌ اف هستند، به یاد داشته باشید که اگر بانوان با اختلالات ژنتیکی مواجه باشند می‌ توانند برای داشتن فرزندان سالم روش ivf را انجام دهند، به این واسطه متخصصان مشکلات ژنتیکی را برای نسل‌ های بعدی به حداقل رسانده و نتایج خوبی از این شیوه درمانی به دست می‌ آید.

مطالعه بیشتر  باروری آقایان

ناموفق بودن آی وی اف

ناموفق بودن آی وی اف
ناموفق بودن آی وی اف

تمامی روش‌ های درمانی که امروزه مورد استفاده قرار می‌ گیرند ممکن است درصد محدودی با عدم موفقیت مواجه باشند و این مسئله تا حدودی قابل جبران است.

اما به خاطر داشته باشید که عوامل موثر بر عدم اثرگذاری این نوع روش‌ ها باید به خوبی شناسایی شوند و در صورت امکان برطرف گردد، متخصصان معتقدند که تمامی افراد بعد از انجام روش ivf ممکن است به نتایج مناسب دست پیدا نکنند. .

اگر رحم آسیب دیده باشد و با بیماری‌ های مختلف مواجه باشد ممکن است انتقال جنین باعث از بین رفتن آن در این محیط شود، متخصصان نازک بودن آندومتر و چسبندگی‌ های درون رحم را عاملی جدی برای از بین رفتن تخمک بارور شده می‌ دانند.

از طرفی وجود فیبرم در رحم و وجود هرگونه عفونت در این محدوده عاملی برای شکست آی وی اف خواهد بود، اما زمانی که بانوان با بیماری آندومتریوز مواجه هستند یا شرایط رحم برای انتقال نطفه فراهم نباشد احتمال عدم موفقیت روش ivf وجود دارد.

همچنین استعمال انواع دخانیات به ویژه سیگار، مصرف نوشیدنی‌ های الکلی، نداشتن تغذیه مناسب و اضطراب و استرس بسیار زیاد می‌ تواند عاملی برای عدم موفقیت آی وی اف باشد، متخصصان قرار دادن جنین در محل نامناسب از رحم را نیز عامل شکست این فرایند درمانی می‌ دانند و مهم است که انتقال جنین و قرار دادن آن در محدوده مورد نظر با حساسیت و دقت بالا انجام شود در غیر این صورت نتایج خوبی از آی وی اف حاصل نمیشود.

نکات پایانی در مورد آی وی اف

نکات پایانی در مورد آی وی اف
نکات پایانی در مورد آی وی اف

متخصصان معتقدند که بانوان باید در سنین ۲۵ تا ۳۰ سالگی برای بارداری اقدام کنند تا اگر بنا به دلایل مختلف بارداری موفق نداشتند شرایط جسمانی و سنی بانوان برای سایر روش‌ های درمانی مهیا باشد.

مطالعه بیشتر  روش های تعیین جنسیت

اگر نیاز است که بانوان برای بارداری روش آی وی اف را انجام دهند عموماً درصد موفقیت این روش تخصصی برای بانوانی که کمتر از ۳۵ سال دارند بیشتر خواهد بود، اما رفته رفته با افزایش سن این درصد کمتر شده و زمانی که افراد به ۴۰ سالگی می‌ رسند تنها ۹ درصد شانس موفقیت ivf وجود دارد.

عموماً بانوان بعد از ۴۴ سالگی نمی‌ توانند نتایج خوبی از ivf دریافت کنند و تنها دو درصد احتمال بارداری موفق وجود دارد، معمولا متخصصان بالای ۴۲ سالگی از روش‌ آی وی اف استفاده نمی‌ کنند زیرا ممکن است در کنار عدم دریافت نتیجه مطلوب به واسطه مصرف انواع داروهای محرک سلامت بانوان نیز به خطر بیفتد.

روش آی وی اف نیز بی عوارض نخواهد بود ممکن است در طی انجام آی وی اف مشکلاتی از جمله حاملگی خارج از رحم، سقط جنین و حتی سندروم تحریک بیش از حد تخمدان‌ ها اتفاق بیفتد، بانوانی که آی وی اف انجام می‌ دهند شانس چند قلو زایی را بیش از دیگران داشته و ممکن است اختلالاتی همچون خونریزی و عفونت یا آسیب به روده یا مثانه را تجربه کنند.

ضمن انجام فرایند آی وی اف احتمال گرفتگی‌ های خفیف در سطح بدن وجود دارد، این بانوان با نفخ شکم و یبوست‌ های خفیف همواره درگیر هستند و بالا رفتن حساسیت پستان‌ ها به دلیل افزایش استروژن ممکن است گاهاً باعث حال نامساعد بانوان شود.

زمانی که برای انجام آی وی اف اقدام می‌ کنید می‌ توانید برای تعیین جنسیت نیز با پزشک خود صحبت کنید، امکان تعیین جنسیت جنین در سایر روش‌ های درمانی آزمایشگاهی فراهم است و افراد می‌ توانند در این زمینه اقدامات لازم را انجام دهند.

اما هزینه‌ ای که برای ivf در نظر گرفته میشود عموماً مصوب و قابل پرداخت است اما با توجه به شرایط جسمانی زوجین این هزینه‌ ها متغیر خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط