درمان آندومتریوز

درمان آندومتریوز

روش های درمان آندومتریوز روش های مختلفی برای درمان آندومتریوز وجود دارد، با توجه به تشخیص پزشک و پیشرفت بیماری هر کدام از این روش ها با تشخیص و تایید پزشک برای بیماران انجام می شود. درصد قابل توجهی از بیماران مبتلا به آندومتریوز با مصرف دارو می توانند این عارضه را کنترل و مهار […]

روش های درمان آندومتریوز

روش های مختلفی برای درمان آندومتریوز وجود دارد، با توجه به تشخیص پزشک و پیشرفت بیماری هر کدام از این روش ها با تشخیص و تایید پزشک برای بیماران انجام می شود.

درصد قابل توجهی از بیماران مبتلا به آندومتریوز با مصرف دارو می توانند این عارضه را کنترل و مهار کرده و برای درمان و پاکسازی رحم اقدام کنند.

اما درصد دیگری از بیماران که با اندومتریوز شدیدتری مواجه هستند برای شروع درمان نیاز است که تحت جراحی قرار بگیرند و این تکنیک درمانی هم با استفاده از روش های نوین و مدرن انجام می پذیرد.

اگر بخواهیم در مورد انواع روش های درمانی آندومتریوز کمی جزئی تر صحبت کنیم اولویت اول درمان به هورمون درمانی می رسد.

همانطور که می دانید آندومتریوز به معنی حضور سلول های شبه آندومتر در بخش خارجی رحم است.

زمانی که این سلول ها در قسمت های نامناسب شروع به رشد می کنند قاعدگی برای بانوان متفاوت از همیشه رخ داده و خونریزی و دردهای شدید نیز به سراغ فرد می آید.

نکته قابل توجه این است که سلول های مشابه آندومتر نسبت به برخی هورمون ها حساسیت زیادی داشته و زمانی که تغییراتی در میزان استروژن و پروژسترون اتفاق می افتد باعث مهار بیماری آندومتریوز خواهد شد.

پروژستین گروهی از هورمون های مشابه پروژسترون است که باعث مهار رشد آندومتریوم خارج از رحم می شود.

همچنین گنادوتروپین ها هورمون های مغزی که آزاد شدن هورمون در سایر ارگان ها از جمله تخمدان را کنترل می کنند از جمله روش های درمانی موثر برای بهبود آندومتریوز هستند.

حتی در این مورد قرص های ضد بارداری که ترکیبات هورمونی خاصی دارند نیز برای بیماران تجویز می شود.

گاهی اوقات بیماران از تکنیک های درمانی با مصرف دارو نتایجی را که باید دریافت نمی کنند یا شدت بیماری آنقدر زیاد است که روش های درمانی مکمل از جمله جراحی نیز باید انجام شود.

متخصصان برای جراحی جهت درمان آندومتریوز روش های مختلفی را انجام می دهند :

مطالعه بیشتر  درمان تنبلی تخمدان
روش های درمان آندومتریوز
روش های درمان آندومتریوز

لاپاراسکوپی

جراحی لاپاراسکوپی به تشخیص آندومتریوز کمک می کند و برای کسانی مناسب است که به آندومتریوز خفیف مبتلا هستند.

کسانی که برای بهبود این عارضه تحت جراحی لاپاراسکوپی قرار می گیرند خیلی زود بعد از این روش متوجه کاهش علائم بیماری شده و درد فرد کمتر می شود.

اما مهم است که در کنار جراحی لاپاراسکوپی درمان های هورمونی نیز انجام پذیرد.

در روش لاپاراسکوپی متخصصان از ابزارهای مناسب استفاده می کنند و با ورود ابزار به بافت رحم که مجهز به دوربین و نور کافی است اقدام به پاکسازی سلول های غیرطبیعی خواهند کرد.

درمان آندومتریوز با روش لاپاراسکوپی شامل برداشتن( برداشتن بافت آندومتر با استفاده از برش)، فرسایش( تخریب سلول‌های آندومتریوز با استفاده از دیاترمی) یا انجام همزمان دو روش است.

متخصصان جراحی آندومتریوز را به روش لاپاراسکوپی انجام دهند و بستگی به اندازه و محل ضایعه دارد.

با این حال متخصصان برای بررسی بافت ها زیر میکروسکوپ از این روش استفاده می کنند و در مواردی به عنوان درمان و گاهی به عنوان روش تشخیصی انجام می پذیرد.

لاپاراتومی

اگر بانوان برای درمان آندومتریوز تحت جراحی قرار بگیرند متخصصان با توجه به شرایط بیمار ممکن است جراحی لاپاراتومی را انتخاب مناسبی بدانند.

در این تکنیک درمانی با ایجاد برش شکمی و برداشتن یا سوزاندن کیست و بافت همراه آن به درمان آنومتریوز کمک می کنند.

معمولاً این روش درمانی یک تکنیک جراحی پیچیده محسوب می شود و زمانی انجام می شود که پزشک از روش لاپاراسکوپی نتایج خوبی دریافت نکند.

هیسترکتومی

درصد زیادی از بانوان بعد از ابتلا به آندومتریوز با سایر روش های درمانی به نتایج خوبی می رسند.

اگر شدت آسیب آنقدر زیاد باشد که سایر تکنیک ها به نتایج مناسب نرسد متخصصان برای محافظت از سلامت بیماران چاره ای جز انجام هیسترکتومی نخواهند داشت.

در این روش های درمانی متخصصان با برداشتن رحم، دهانه رحم و لوله‌های فالوپ تلاش بر مهار این بیماری کرده بدون اینکه نیازی به برداشتن تخمدان ها باشد.

گاهی اوقات بیمارانی که به آندومتریوز مبتلا هستند با نظر پزشک باید جراحی روده را انجام دهند.

این تکنیک درمانی برای کسانی انجام می شود که آندومتریوم به دیواره های روده نیز کشیده باشد و علائم خاصی در بدن بیمار به وجود آورد.

مطالعه بیشتر  پیشگیری از ابتلا به اندومتریوز

گاهاً نیاز است که برای برطرف کردن این آسیب بخشی از روده که دچار بیماری شده است را جدا کند.

مسئله مهمی که متخصصان پیش از شروع درمان تخصصی آندومتریوز به آن توجه می کنند استفاده از داروهای ضد درد است.

کسانی که به آندومتریوز مبتلا می شوند درد شدیدی را در قسمت انتهایی شکم تجربه می کنند در این مورد استفاده از داروهای ضد درد داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن توصیه می شود.

درمان خانگی آندومتریوز

اگر به بیماری آندومتریوز مبتلا هستید مهم است که برای درمان این اختلال به پزشک متخصص مراجعه کنید.

قطعاً این عارضه بدون انجام درمان های تخصصی بهبود پیدا نمی کند اما در کنار فرایندهای گفته شده از طرف متخصصان و انجام جراحی یا دارو درمانی می توانید با مراقبت های خانگی به بهبود بیماری کمک کرده و شرایط جسمی را به حد نرمال بازگردانید.

آندومتریوز از آن دست بیماری هایی است که با درد و مشکلات قاعدگی همراه است، این افراد همواره احساس درد در ناحیه لگن را داشته و لکه بینی و خونریزی بین پریود و قاعدگی های زیاد و طولانی باعث نگرانی و ضعف جسمانی فرد می شود.

برای کمک به درمان آندومتریوز در خانه می توانید از اصول تخصصی در طب سنتی راهنمایی‌گ های لازم را دریافت کنید. برخی از انواع مواد غذایی به ویژه سبزیجات به کاهش علائم آندومتریوز کمک می کند.

مصرف دائمی و صحیح کرفس، کلم بروکلی، کلم پیچ، گل کلم، جعفری، دانه های سویا، نخود، پسته و بادام زمینی برای درمان آندومتریوز مواد خوراکی خوبی هستند.

این محصولات با وجود مواد آلی به نام ایندول کمی با اثرات استروژن مقابله می کند.

مصرف غذاهای اشباع شده و انواع چربی را به حداقل برسانید،.

مطالعاتی که در این مورد انجام شد نشان می دهد سمومی مانند دیوکسین ها و بی فنیل های پلی کلرید در چربی های حیوانی ذخیره شده و مصرف دائمی آنها شانس ابتلا به آندومتریوز را افزایش می دهد.

برای درمان آندومتریوز مصرف مواد غذایی خاصی مانند تخم مرغ، روغن ماهی، ماهی سالمون و ساردین را افزایش دهید.

مطالعه بیشتر  درمان درد های لگنی

این مواد غذایی حاوی ترکیباتی هستند که به کاهش التهاب ناشی از اندومتریوز کمک می کند.

افزایش مصرف انگور، توت ها و آجیل به دلیل داشتن مواد مغذی ارزشمند باعث کاهش تورم و درد شده و هرگونه درد لگن و گرفتگی های قاعدگی را کاهش می دهد.

تاکید متخصصان بر اجتناب از مصرف قند و شکر مسئله ای مهم است که باعث ایجاد بیماری های خاص از جمله آندومتریوز می شود.

بهتر است از مصرف کربوهیدرات های فرآوری شده که سبوس کمی دارند خودداری کرده و مصرف میوه ها و سبزیجات طبیعی را افزایش دهید.

درمان خانگی آندومتریوز
درمان خانگی آندومتریوز

درمان آندومتریوز با داروهای گیاهی

یکی از روش های موثر و کاربردی برای درمان آنومتریوز استفاده از قوی ترین داروهای گیاهی است:

زردچوبه

زردچوبه حاوی ماده ای به نام کورکومین است که خواص ضد التهابی دارد، پژوهش ها نشان می دهد که مصرف این ماده باعث کاهش سرعت رشد آندومتریوز می شود.

همچنین مصرف زردچوبه کاهش تولید استروژن را در پی داشته که اثرات منفی بیماری اندومتریوز را خنثی می کند.

به طور کلی استفاده از زردچوبه در رژیم غذایی برای پیشگیری از بروز بیماری های زنانه مفید است.

پوست درخت کاج

عصاره پوست درخت کاج یکی از روش های درمانی آندومتریوز است، تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۴ در این مورد انجام شد نشان می دهد که عصاره پوست درخت کاج همراه با داروهای ضد بارداری به کاهش درد ناشی از بیماری آندومتریوز کمک می کند.

البته در این تحقیقات مشخص شد که درمان آندومتریوز با مصرف پوست درخت کاج به آهستگی انجام شده اما درمانی پایدار و تاثیرگذار است.

گیاه پنج انگشت

یکی از داروهای گیاهی موثر بر درمان بیماری های زنانه گیاه پنج انگشت است که برای درمان قاعدگی نامنظم و یا علائم سندروم پیش از قاعدگی مورد استفاده قرار می گیرد.

کسانی که به بیماری آندومتریوز مبتلا هستند با مصرف این گیاه متوجه تاثیرات مثبت آن شده و برای کاهش آسیب های خاص مثل ناباروری نیز موثر است.

بابونه، نعنا فلفلی، اسطوخودوس، زنجبیل و گیاه آشواگاندا از دیگر داروهای گیاهی برای درمان آندومتریوز هستند.

همچنین مصرف دمنوش هایی مثل چای سبز، گل مغربی گیاهان چینی و رازیانه برای عملکرد صحیح رحم و پیشگیری از بیماری آندومتریوز و درمان این اختلال و کاهش علائم ناشی از آن مورد استفاده قرار می گیرد.

2 پاسخ

    1. سلام همراه گرامی، در بسیاری از موارد علائم پس از یائسگی کاهش پیدا می کنند، اما گاهی علائم ادامه دارند، به‌خصوص اگر فرد تحت درمان هورمونی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط