یکی از بهترین راه های پیشگیری از بارداری کار گذاشتن آی یو دی است.
فهرست مطالب
Toggleمتخصصانی که در زمینه زنان و زایمان فعال هستند، نسبت به سایر روش ها برای جلوگیری از بارداری آی یو دی را کم خطر و ایمن دانسته و معتقدند که تا حدود ۹۹ عملکرد خوبی دارد.
زمانی که آی یو دی در دهانه رحم قرار داده می شود، در دیواره رحم التهابی ایجاد می کند که مانع از رسیدن اسپرم به تخمک ها خواهد شد.
آی یو دی در حرکات لوله های رحمی اختلال ایجاد کرده و مانع از حرکت اسپرم در این مسیر می شود.
چنین فرایندی باعث پیشگیری از بارداری شده و اگر آی یو دی در جایگاه مناسب قرار بگیرد، یکی از مطمئن ترین روش ها برای پیشگیری به شمار می آید.
بعد از قرار دادن iud در رحم پزشکان به مراجعین خود توصیه می کنند که مراقبت های بعد از گذاشتن آی یو دی را جدی بدانند.
بانوان موظفند بعد از قرار دادن آی یو دی در رحم در فواصل زمانی مرتب به بهترین متخصص زنان مراجعه کرده و چکاپ ها و سونوگرافی های ضروری را انجام دهند.
چنین فرایندی باعث می شود تا بانوان از وضعیت و موقعیت قرارگیری آی یو دی مطمئن باشند و این مسئله باعث می شود تا هرگز با نگرانی و ترس بابت بارداری های ناخواسته مواجه نشوند.
بسیاری از بانوان بعد از قرار دادن iud در رحم متوجه درد در زیر شکم یا خونریزی و لکه بینی می شوند.
چنین اتفاقی حدوداً ۲ الی ۵ روز بعد از گذاشتن آی یو دی طبیعی است اما بانوان می توانند برای کاهش انقباضات رحمی و کمتر کردن دردهای شکمی از کیسه آب گرم استفاده کنند.
بعد از کار گذاشتن آی یو دی در رحم بانوان دردهای شکمی و رحمی را متحمل می شوند.
این افراد می توانند مسئله را با پزشک خود در میان گذاشته و در صورت نیاز با تشخیص پزشک از نوع خاص مسکن استفاده کنند.
بانوان با وجود آی یو دی در بدن و دردهای شکمی نباید به طور همزمان از چند نوع مسکن استفاده کنند.
در دوره مراقبت های بعد از گذاشتن آی یو دی، بانوان موظفند که بعد از هر رابطه جنسی ناحیه واژن را به خوبی شستشو داده تا مبادا شرایط برای رشد باکتری و انواع قارچ در واژن فراهم گردد.
فراموش نکنید که ناحیه تناسلی در زنان به طور طبیعی دارای رطوبت است و شرایط و محیط برای رشد میکروب ها و قارچ های مضر فراهم می باشد.
اما در این دوران و بلافاصله بعد از قرار دادن آی یو دی در رحم بانوان می توانند بعد از هر قاعدگی وضعیت آی یو دی را با لمس آن بررسی کنند.
نخی که در انتهای آی یو دی قرار می گیرد به راحتی قابل لمس است و بانوان بعد از هر قاعدگی می توانند با وارد کردن انگشت خود به واژن در نزدیکی گردن رحم نخ آی یو دی را لمس کنند.
توصیه می شود که در این شرایط اگر نتوانستید نخ آی یو دی را پیدا کنید به پزشک مراجعه کرده و وضعیت آن را از طریق سونوگرافی ارزیابی کنید.
اگر بعد از کار گذاشتن آی یو دی در رحم بدون هیچ دلیلی آی یو دی از دهانه رحم خارج شد، آن را در یک محیط تمیز قرار داده و مجدد از پزشک بخواهید که آی یو دی را در رحم قرار دهند در این مدت می توانید از دیگر روش ها برای پیشگیری از بارداری استفاده کنید.
اگر ضمن قرار دادن iud در رحم احساس ناراحتی زیادی دارید، نباید به هیچ عنوان برای خارج کردن آی یو دی از رحم به تنهایی اقدام کنید.
این کار تنها توسط متخصصان انجام می شود و پزشک تدابیر لازم را اندیشیده تا مبادا آسیبی به رحم وارد شود.
در دوره مراقبت های بعد از گذاشتن آی یو دی به چند نکته توجه کنید.
علائم غیر طبیعی مثل دردهای شدید زیر شکم یا خونریزی های غیرطبیعی و شدید و البته طولانی مدت قطعاً نگران کننده بوده و باید چنین شرایطی را به پزشک خود اطلاع دهید.
در این دوره به تب و لرز توجه ویژه ای داشته باشید و اگر ترشحات بدبو از واژن خارج می شود یا هنگام رابطه جنسی خونریزی دارید نباید به ساده از کنار آن عبور کرد.
تمامی این موارد اغلب بعد از کار گذاشتن آی یو دی اتفاق می افتد و هر چقدر که شدت آنها بیشتر باشد بانوان باید هوشیارتر عمل کرده و به پزشک مراجعه نمایند.
آیا آی یو دی عوارض دارد؟
بسیاری از بانوان به دنبال روش های موثر و دقیق برای پیشگیری از بارداری هستند و در این صورت می توانند روابط جنسی را با کیفیت بالاتر و آرامش خاطر تجربه کنند.
آی یو دی یک روش مطمئن برای پیشگیری از بارداری است اما مهم است که نسبت به عوارض این دستگاه کوچک آشنایی داشته باشید تا در مواردی که با آسیب مواجه هستید سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.
یکی از اتفاقات نادر در پی قرار دادن آی یو دی در رحم سوراخ شدن دیواره رحم بر اثر کاشت آی یو دی است، در هر هزار نفر یک تا سه نفر با این مشکل مواجه می شوند.
حتی ممکن است آی یو دی از طریق سوراخ رحم وارد حفره شکم شود و عوارض جبران ناپذیر را بر جای می گذارد.
البته چنین عوارضی تنها در صورت سهل انگاری پزشک اتفاق می افتد، به همین دلیل تاکید زیادی می شود که برای قرار دادن این دستگاه کوچک در رحم به متخصصان با تجربه مراجعه کنید.
برخی از بانوان در پی استفاده از آی یو دی های هورمونی عوارض سنگین تری را تجربه می کنند.
بروز آکنه، میگرن و اضافه وزن از جمله مشکلاتی است که در پی استفاده از این آی یو دی رخ می دهد.
حتی احتمال اینکه بانوان با قاعدگی های سنگین یا طولانی مواجه شوند نیز وجود دارد.
آی یو دی مسی نیز مانند آی یو دی هورمونی دارای عوارضی است که در پی استفاده از آن برخی از بانوان علاوه بر قاعدگی های دردناک و سنگین کمردرد و لکه بینی را بین سیکل قاعدگی تجربه می کنند، همچنین شانس ابتلا به عفونت واژینال نیز در این افراد افزایش می یابد.
یکی از مشکلات شایع در هفته اول بعد از قرار دادن iud عفونت های رحمی است.
ممکن است بانوان بعد از کاشت این دستگاه در رحم متوجه ترشحات زیاد واژن با بوی تند و یا رنگ غیر طبیعی شوند اگر سوزش و خارش شدید در این محدوده اتفاق بیفتد قطعاً از علائم مهم عفونت واژن و رحم است.
نکته بسیار مهم در مورد قرار دادن آی یو دی در رحم این است که معاینات اولیه باید انجام شود تا پزشک متوجه شود که هیچگونه عفونتی در رحم یا واژن وجود ندارد.
اگر هنگام قرار دادن این دستگاه در رحم شرایط استریل نباشد، حدوداً ۲۰ الی ۳۰ روز بعد از قرار دادن آی یو دی فرد دچار التهاب لگن در حد شدید می شود.
این مسئله بسیار خطرناک بوده و عوارضی مثل عفونت خونی، ناباروری و حتی مرگ فرد را به دنبال دارد.
بهترین زمان برداشتن آی یو دی
اگر بعد از کار گذاشتن آی یو دی به هر دلیلی برای خارج کردن آن از رحم اقدام می کنید باید چند نکته مهم را بدانید.
البته در این مورد مهم است که حتماً با متخصصین زنان مشورت کرده تا پزشک شرایط لازم و زمان مناسب برای خارج کردن این دستگاه را به شما اعلام کند.
متخصصان بهترین زمان برای برداشتن آی یو دی را هنگام قاعدگی می دانند معمولا در دوره قاعدگی به دلیل باز بودن دهانه رحم خارج کردن یا قرار دادن آی یو دی به آسانی انجام می شود و بهترین فرصت برای خارج کردن این دستگاه کوچک از دهانه رحم است.
برای خارج کردن آی یو دی از رحم حدوداً یک دقیقه زمان نیاز است در این تایم ممکن است بانوان احساس گرفتگی خفیف تا شدیدی را در شکم تجربه کنند و احتمالاً بعد از آن لکه بینی اتفاق می افتد.
چنین عوارضی به هیچ عنوان خطرناک نبوده و نهایتاً ظرف چند ساعت برطرف می شود.
خارج کردن آی یو دی بدون درد و خیلی راحت و سریع انجام می شود به ندرت اتفاق می افتد که هنگام خارج کردن این دستگاه پزشک با مشکل مواجه شود و نیاز باشد که جراحی انجام پذیرد.
بانوانی که به قصد بارداری برای خارج کردن آی یو دی از رحم اقدام می کنند، حدوداً دو ماه زمان نیاز دارند تا شرایط رحم به حالت طبیعی بازگردد.
با وجود التهاباتی که این دستگاه در رحم ایجاد می کند، دو ماه زمان می برد تا شرایط رحم به حالت عادی برسد و امکان انتقال اسپرم ها به سمت تخمک فراهم باشد.
6 پاسخ
آییودی خطر بارداری خارج رحمی را افزایش میدهد؟
سلام همراه گرامی، آی یو دی خطر بارداری را کاهش میدهد، اما اگر بارداری اتفاق بیفتد، احتمال خارج رحمی وجود دارد و نیاز به پیگیری فوری دارد.
گذاشتن آییودی باعث تغییر در قاعدگی میشود؟
سلام همراه گرامی، آییودی مسی ممکن است باعث خونریزی بیشتر یا قاعدگی دردناکتر شود و آییودی هورمونی معمولاً خونریزی را کاهش میدهد و ممکن است به مرور باعث قطع پریود شود.
اگر نخ آییودی را حس نکنم، چه کار کنم؟
سلام همراه محترم و گرامی، حس نکردن نخ ممکن است نشانه جابهجایی یا خروج آییودی باشد. در این صورت، باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.