مشکلات شایع در زمان زایمان و راه حل های درمان

مشکلات شایع در زمان زایمان

چه عواملی می‌تواند زایمان را برای بانوان سخت کند؟ داشتن دوران بارداری کاملاً سالم و بدون مشکل و البته زایمان راحت مسئله‌ ای است که ذهن تمامی بانوان را به خود مشغول می‌ کند. اما با پشت سر گذاشتن ۹ ماهه بارداری مرحله بسیار مهمی که پیش روی بانوان قرار دارد زایمان است که بر […]

چه عواملی می‌تواند زایمان را برای بانوان سخت کند؟

داشتن دوران بارداری کاملاً سالم و بدون مشکل و البته زایمان راحت مسئله‌ ای است که ذهن تمامی بانوان را به خود مشغول می‌ کند.

اما با پشت سر گذاشتن ۹ ماهه بارداری مرحله بسیار مهمی که پیش روی بانوان قرار دارد زایمان است که بر اساس وضعیت مادر و جنین متخصصان با شیوه‌ های مختلف سعی دارند تا این دوره حساس را به اتمام برسانند.

با این حال زایمان سزارین و زایمان طبیعی دو روش معمول برای خروج نوزاد از رحم مادر است، البته عوامل مختلفی می‌ تواند در زایمان راحت و یا سخت بانوان اثرگذار باشد که مهمترین آنها را در این مقاله برایتان شرح خواهیم داد.

عوامل مختلفی وجود دارد که می‌ تواند زایمان را برای بانوان سخت‌ تر کند، گاهاً برخی از افراد به دلیل کوچک تر بودن فضای لگن ممکن است در هنگام زایمان محدودیت‌ هایی را تجربه کنند، قطعاً این افراد هنگام زایمان طبیعی درد بسیار زیادی را متحمل شده و در اغلب موارد پزشک زایمان سزارین را گزینه مناسب تری می داند.

سلامت رحم مسئله بسیار مهمی است و تعیین کننده روند زایمان برای بانوان خواهد بود، البته توجه داشته باشید که اگر نوزاد وزن بسیار بالایی داشته باشد قطعاً زایمان برای مادر کمی سخت خواهد بود.

از طرفی دیگر بریچ بودن نوزادان عاملی است که ممکن است بانوان زایمان پر درد تری را پیش رو داشته باشند و ممکن است افراد علی رغم میل باطنی خود مجبور شوند که زایمان را به صورت سزارین انجام دهند.

مطالعه بیشتر  خدمات دکتر زنان

متخصصان معتقدند که اگر افراد از نظر عضلانی در سلامت کامل باشند فرایند زایمان برایشان سخت نخواهد بود.

از دیگر دلایل مهم و البته تاثیرگذار بر زایمان سخت بانوان می توان به ترس و نگرانی بیش از حد آنها اشاره کرد، بانوانی که در روند زایمان استرس و پریشانی زیادی را تجربه می‌ کنند ممکن است انقباضات غیرارادی را در ماهیچه‌ های رحم تجربه کرده و این فرایند باعث میشود تا زایمان کمی سخت پیش رود.

وضعیت جسمانی بانوان به گونه‌ ای است که اگر انجام زایمان را پیش از ۳۵ سالگی تجربه کنند قطعاً این فرایند برایشان آسان‌ تر سپری میشود، افراد بالای ۳۵ سال ممکن است به دلیل نیروی جسمانی ضعیف‌ تری که دارند زایمانی سخت‌ تر را تجربه کرده و ممکن است این فرایند برای مدت طولانی تری ادامه پیدا کند.

به طور کلی اگر بانوان هنگام زایمان از نظر فکری و جسمانی در شرایط ایده‌ آل باشند قطعاً این روند به سهولت برایشان سپری شده و هرگز مشکلات مختلف و زایمان سخت را تجربه نخواهند کرد.

ضرورت انجام مراقبت‌ های بعد از زایمان

ضرورت انجام مراقبت‌ های بعد از زایمان
ضرورت انجام مراقبت‌ های بعد از زایمان

انجام زایمان پروسه بسیار مهم و حساس است که پس از آن بانوان باید به درستی و تحت نظر متخصصان از سلامت خود مراقبت کرده تا مبادا با آسیب‌ های مختلف مواجه شوند.

بعد از زایمان بانوان موظفند که علاوه بر مراقبت از نوزاد از سلامت خود نیز دقیق‌ تر محافظت کنند و تا بهبود کامل زخم‌ ها و بخیه ها باید در شرایطی ایده آل قرار گرفته تا مبادا آسیب‌ های خطرناک برای آنها پیش آید.

مطالعه بیشتر  درمان آندومتریوز

بعد از انجام زایمان هم به صورت طبیعی و هم به صورت سزارین رعایت بهداشت فردی مسئله بسیار مهمی می‌ باشد و اگر در طی زایمان بخیه ای در سطح پوست ایجاد شود باید حتماً در شرایط مناسب از آن مراقبت کرده و با تمیز کردن و خشک نگه داشتن آن روند بهبودش را سرعت ببخشید.

متخصصان بر این باورند که بهترین راه برای بهبود سریع تر زخم‌ ها استحمام است، اگر هر روز ناحیه زخم را با آب و صابون شستشو دهید و البته با باد سشوار به طور کامل رطوبت را خشک کنید روند بهبود زخم‌ ها سرعت گرفته و هرگز با مشکلاتی مانند عفونت مواجه نخواهید شد.

مصرف انواع خوراکی‌ های سالم و ارگانیک کمک می‌ کند تا قوای جسمانی از دست رفته سریع تر بازگردد و این شرایط باعث میشود که بدن مادر خیلی زودتر به حالت طبیعی بازگشته و توانایی مراقبت از خود و نوزاد را خواهد داشت.

مسئله قابل توجه بعد از زایمان این است که علاوه بر رسیدگی به وضعیت جسمانی مادر باید مراقبت‌ های روانی نیز انجام شود.

گاهاً بعد از زایمان افراد با احساس غم و افسردگی مواجه شده که البته کاملاً شایع و طبیعی است اما نباید اجازه دهید که این احساس تقویت شده و افراد را با بیماری‌ های روانی مختلف مواجه کند.

روشی برای بهبود درد قبل و بعد از زایمان

روشی برای بهبود درد قبل و بعد از زایمان
روشی برای بهبود درد قبل و بعد از زایمان

با نزدیک شدن به پایان دوره بارداری بانوان با این دغدغه مواجه هستند که چطور می‌ توانند میزان درد را هنگام زایمان کمتر کنند.

متخصصان و پزشکان سعی دارند با راهکارهای موثر به افراد آموزش دهند که چطور برای زایمان آماده شوند.

قبل از هر چیز افراد باید از نظر ذهنی و روانی آمادگی لازم برای قرار گرفتن در این موقعیت را داشته باشند، زمانی که به این باور رسیدند پس از آن می‌ توانند با بهبود وضعیت جسمانی و تقویت بخش‌ های مختلف بدن زایمان آسان‌ تری را بدون درد تجربه کنند.

مطالعه بیشتر  پیشگیری از ابتلا به اندومتریوز

اگر قصد انجام زایمان طبیعی را دارید یک روش موثر برای کمتر کردن درد این مرحله از بارداری این است که از کنترل تنفس استفاده کنید، اگر بدانید که چطور می‌ توانید با دم و بازدم اکسیژن بیشتری را به بدن برسانید قطعاً کنترل درد برای شما آسان‌ تر خواهد شد.

همواره توجه داشته باشید که متخصصان انواع ماساژ را بسیار مناسب دانسته و معتقدند که استفاده از کمپرس سرد و گرم می‌ تواند به تسکین دردهای قبل از زایمان کمک کند.

اغلب بانوان می‌ دانند که ضمن انجام زایمان طبیعی در مدت محدود حجم قابل توجهی از درد را تجربه کرده و اما پس از خروج نوزاد از رحم این دردها سریعا فروکش می کند و با مراقبت‌ های آسان می‌ توانید وضعیت بدن را به حالت عادی بازگردانید.

اما زایمان سزارین به این شیوه پیش نمی‌ رود و هنگام زایمان بانوان هیچگونه دردی را متوجه نشده و این عارضه پس از از بین رفتن اثر داروی بیهوشی نمایان خواهد شد.

اما متخصصان برای مرحله بعد از زایمان سزارین با استفاده از مسکن‌ ها درد را قابل کنترل کرده و به افراد توصیه می‌ کنند که با آرامش بیشتر و استراحت طولانی‌ تر می‌ توانند روند بهبود خود را سرعت ببخشند.

بعد از زایمان سزارین هم استفاده از کمپرس گرم و یا استفاده از باد گرم و ملایم سشوار کمک می‌ کند تا با گرم شدن رحم حجم درد کاهش پیدا کرده و قطعاً این دوره با آرامش بیشتر و با درد محدودتر سپری خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط