دلایل اصلی درد لگن
بروز درد در نواحی مختلف بدن نشان دهنده ایجاد آسیب های جدی است که باید حتماً مورد بررسی قرار بگیرد.
فهرست مطالب
Toggleپزشکان و متخصصان توصیه دارند که هرگونه درد و عارضه غیر طبیعی در ناحیه لگن و باسن باید خیلی جدی مورد بررسی گرفته شود و هر چه سریع تر اقدامات لازم جهت کنترل درد و درمان انجام پذیرد.
به طور کلی درد در قسمت های خارجی لگن، بالای ران و یا در بخش های استخوانی باسن نشان دهنده آسیب در تاندوم ها، ربات ها و یا بافت های مجاور است که معمولاً این عارضه با درد در مفاصل همراه خواهد بود.
توجه داشته باشید که درد در استخوان لگن محدودیت های حرکتی زیادی را برای افراد به همراه داشته و تا حد زیادی می توان این دردها را در ناحیه کمر، زانو و بخش های مختلف احساس نمود.
گاهی علت اصلی درد در ناحیه لگن بلند کردن اجسام سنگین با روش های غیر اصولی است که معمولاً به واسطه کشیدگی در بافت های نرم ممکن است این عضو ملتهب شده و بخش های حساس مانند تاندوم ها آسیب ببینند.
اما این دردها اگر تحت محافظت قرار بگیرند به مرور زمان بهبود پیدا کرده و آثاری از آنها باقی نمی ماند.
اما درد لگن زمانی نگران کننده است که برای مدت طولانی در بدن باقی مانده و حتی فرد ممکن است مشکلات دیگر را در کشاله ران، بخش جلویی پا و حتی زانو احساس کند.
بسیاری از متخصصان معتقدند که گاهاً درد در ناحیه زانو نشأت گرفته از مشکلات لگنی است و اگر این عارضه در ناحیه لگن درمان شود درد ناحیه زانو نیز برطرف خواهد شد.
با این حال لگن بخش مهمی از سیستم اسکلتی بدن است که هرگونه اختلال و عملکرد نادرست آن می تواند محدودیت ها و آسیب های زیادی را به همراه آورد.
به طور کلی مهمترین علت بروز درد در ناحیه لگن معمولاً آرتروز است که با افزایش سن و فرسایش بافت های حساس بدن چنین مسئله ای رخ می دهد.
از دیگر دلایل شایع درد در ناحیه لگن می توان به شکستگی هایی اشاره کرد که معمولاً در افراد میانسال به دلیل کمتر شدن تراکم بافت استخوان ها رخ می دهد.
ناگفته نماند که اگر تاندوم های اطراف لگن که وظیفه اتصال به ماهیچه ها را بر عهده دارند دچار تحلیل و ضعف شوند به مرور زمان التهاباتی اتفاق می افتد که با دردهای ناگهانی و طولانی مدت خود را نشان خواهد داد.
پزشکان بر این باورند که گاهاً برای بانوان دردهای لگنی نشات گرفته از مشکلات و بیماری های رحمی است که آندومتریوز از شایع ترین آنها می باشد.
عموم پزشکان بر این باورند که درد در رگ سیاتیک هم می تواند محدودیت های حرکتی بسیار شدید را به وجود آورد.
به عنوان مثال زمانی که سیاتیک با آسیب و یا گرفتگی مواجه میشود استخوان پشت لگن دچار دردهای شدید شده و حتی افراد قادر نخواهند بود که فعالیت های روزانه را به درستی انجام دهند.
چگونگی تشخیص دردهای لگنی
زمانی که با وجود درد در ناحیه لگن به پزشک مربوطه مراجعه می کنید متخصصان با روش های تشخیصی دقیق و کاربردی سعی دارند تعیین کنند که علت آسیب چیست و چگونه می توانند آن را برطرف کنند.
قبل از هر چیز باید بدانید که پیشرفت علم و وجود تجهیزات نوین باعث شده تا افراد بتوانند با دغدغه کمتر و ضمن مراجعه به پزشکان برتر هرگونه آسیب و عارضه را خیلی راحت بررسی کرده و روند درمان را با کمترین میزان خطا و بهترین نتیجه در پیش خواهند گرفت.
امروزه با انجام آزمایشات تخصصی پزشکان می توانند وضعیت بدن را بررسی کرده و خیلی دقیق و سریع علت درد در بخش های مختلف را مشخص می کنند.
البته ناگفته نماند که روش های تصویربرداری خاص مانند سونوگرافی هم می تواند تا حد زیادی اطلاعات مفید و دقیق را در اختیار پزشک قرار داده و متخصصان و پزشکان می توانند با این روش علت و شدت دردهای لگنی و شکمی را نیز به وضوح تشخیص دهند.
لازم است بدانید که در مرحله اول برای تشخیص آسیب های جسمانی پزشکان از معاینات فیزیکی استفاده کرده و در همین مرحله اطلاعات بسیار زیادی از وضعیت جسمانی بیمار به دست می آورند.
با این حال باید بدانید که برای بررسی و تشخیص درد لگن پزشکان از آزمایش خون، آزمایش ادرار و مدفوع استفاده کرده و در مواردی پزشکان با بررسی بیماری های مقاربتی می توانند علت درد لگن را پیدا کنند.
از طرف دیگر ام آر آی یکی از روش های تشخیصی بسیار مهم و کاربردی است که پزشکان به این واسطه می توانند وضعیت لگن را بررسی کرده و علت دردها به طور واضح و دقیق مشخص میشود.
توجه داشته باشید که درد لگن تنها مربوط به آسیب این عضو نیست بلکه سایر مشکلات دیگر مانند کاهش تراکم استخوان و حتی آسیب در مجاری ادراری هم می تواند منجر دردهای لگنی شود.
همواره باید بدانید که گاهاً مشکلاتی که در ناحیه روده و مقعد به وجود می آید با بروز دردهای لگنی همراه بوده و پزشکان با سایر روش های تشخیصی مانند آندوسکوپی می توانند علت و شدت آسیب را پیدا کنند.
اگر روند تشخیص درد لگن به درستی انجام شود فرایند درمان نیز به درستی پیش رفته و طی مدت زمان کوتاه سلامت افراد به حالت اولیه باز می گردد.
درمان درد لگن
زمانی که با بروز درد در ناحیه لگن به پزشک مراجعه می کنید متخصصان طی بررسی ها و انجام فرایندهای تشخیصی تعیین می کنند که شدت آسیب تا چه حد است و بر اساس علت ایجاد درد روش های درمانی را در پیش می گیرند.
در ابتدا پزشکان وضعیت جسمانی افراد را اولویت قرار داده تا بتوانند دقیق تر تعیین کنند که آیا روش درمانی مربوطه برای آنها کارساز است یا خیر.
در قدم اول زمانی که درد در ناحیه کمر و لگن اتفاق می افتد پزشکان استراحت بیشتر را گزینه مناسبی دانسته و به افراد توصیه می کنند که با راه رفتن اصولی و انجام فعالیت های سبک از شدت درد بکاهند.
در کنار آن مصرف انواع داروهای کنترل کننده درد بسیار مناسب است و پزشکان داروهای خاص مانند ایبوپروفن، استامینوفن و ناپروکسن را برای افراد تجویز می کنند.
توجه داشته باشید که داروهای مربوطه باید تحت نظر پزشک مصرف شود و متخصصان دوز مصرفی و مدت زمان تکرار دارو را به افراد اعلام کرده تا بهترین میزان اثربخشی را داشته باشند.
از طرفی دیگر در کنار دارو درمانی انجام فعالیت های خاص مانند ماساژ و ریلکسیشن بدن کمک می کند تا هرگونه تنش و آسیب از روی عضلات بدن کمتر شده و با کاهش میزان گرفتگی ها و اسپاسم های غیرارادی افراد دردهای کمتری را در ناحیه کمر احساس می کنند.
ادامه دار شدن این روش کمک می کند تا دردهای کمر و ناحیه لگن هر چه سریع تر بهبود پیدا کرده و فرد محدودیت های کمتری را به واسطه این عارضه تجربه می کند.
در اکثر مواقع پزشکان و متخصصان برای تسکین و بهبود دردهای لگنی انجام فیزیوتراپی و ورزش های مخصوص را مناسب دانسته و معتقدند که ادامه داشتن این روند با تقویت عضلات دامنه حرکتی مفاصل را افزایش داده و روند بهبود سرعت می یابد.
اینکه فرایند فیزیوتراپی در چه حد و طی چند جلسه انجام شود بستگی به شدت آسیب و تشخیص پزشک دارد.
البته گاهاً پزشکان برای بهبود درد ناحیه لگن و بهبود سایر آسیب ها لیزر درمانی را مناسب دانسته و معتقدند که با ترمیم سلول های آسیب دیده می توانند تا حد زیادی دردها و التهابات را نیز کاهش دهند.
با این حال توجه داشته باشید که استفاده از وسایل کمکی مانند عصا و واکر باعث میشود تا فشار مضاعف از ناحیه لگن برداشته شده و روند درمان را سرعت می بخشد.
بهتر است که با وجود دردهای لگنی به هیچ عنوان فشار مضاعف را به این عضو مهم وارد نکرده و روند درمان را تا مراحل تکمیلی سپری کنید.
درد لگن چه موقع خطرناک است؟
درد لگن محدودیت های حرکتی زیادی را برای افراد به همراه دارد اما این مسئله برای کلیه بیماران به وجود می آید که چه زمان درد در ناحیه لگن خطرناک است و آیا می تواند نشانه از بیماری های جدی باشد یا خیر.
همواره توجه داشته باشید که درد در ناحیه لگن دلایل متعددی دارد و گاهاً مربوط به سایر اعضا در بخش های مختلف بدن است.
علت درد در بدن بانوان و آقایان با یکدیگر متفاوت است و معمولاً می تواند ناشی از بیماری در سایر اندام های بدن باشد.
اما سوال اینجاست که درد لگن چه موقع خطرناک است و چه زمان بهترین موقعیت جهت مراجعه به پزشک می باشد.
اگر متوجه میشوید که در کنار دردهای لگنی مشکلاتی مانند خونریزی را تجربه می کنید باید بدانید که این عارضه چندان طبیعی نبوده و باید حتماً تحت نظر پزشک بررسی های داخلی انجام پذیرد.
در مواردی مشاهده میشود که پس از بروز عفونت های شدید در زنان درد در ناحیه لگن و بخش های میانی بدن را تجربه کرده و این افراد مشکلات مختلف مانند دردهای شدید و پیوسته و حتی کدر شدن ادرار و بوی متفاوت آن را نیز تجربه می کنند.
البته عفونت های مقاربتی نیز می تواند منجر به بروز درد در ناحیه لگن شده و می تواند به مشکلات بسیار زیاد و البته خطرناک تبدیل شود.
پس بهتر است که درد لگن را جدی گرفته و در صورت ادامهدار شدن و بروز محدودیت های حرکتی سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
پزشکان توصیه دارند که به هیچ عنوان نسبت به درد در نواحی مختلف بدن بی توجه نباشید، به عنوان مثال درد لگن می تواند ناشی از سندروم روده تحریک پذیر باشد و گاهاً بروز چسبندگی در بخش های مختلف این آسیب را به همراه خواهد داشت.
در هر صورت درد ناحیه لگن خطرناک است و اگر متوجه میشوید که دردها هر لحظه شدت پیدا کرده و رو به بهبود نمی رود باید سریعاً با پزشک در میان بگذارید.
درد لگن از آزاردهنده ترین درد ها محسوب می شود و به دلیل اینکه لگن از اجزاء و محتویات زیادی تشکیل شده، برای تشخیص و درمان آن نیاز به بررسی و گرفتن شرح حال بسیار دقیق می باشد.