درمان مشکلات ادراری زنان

درمان مشکلات ادراری زنان

بی‌اختیاری ادراری در بانوان بروز برخی از آسیب‌ ها و مشکلات جسمانی محدودیت‌ های زیادی را برای افراد به همراه آورده و در موارد زیادی با احساس ناخوشایند همراه خواهند بود. بی‌ اختیاری یکی از همان مشکلاتی است که بر اثر عدم کارکرد درست عضلات مثانه رخ داده و بانوان به این واسطه استرس و […]

بی‌اختیاری ادراری در بانوان

بروز برخی از آسیب‌ ها و مشکلات جسمانی محدودیت‌ های زیادی را برای افراد به همراه آورده و در موارد زیادی با احساس ناخوشایند همراه خواهند بود.

بی‌ اختیاری یکی از همان مشکلاتی است که بر اثر عدم کارکرد درست عضلات مثانه رخ داده و بانوان به این واسطه استرس و نگرانی بسیار زیادی را تجربه می‌ کنند.

البته بی‌ اختیاری ادراری در موارد شدید و برخی اوقات بسیار خفیف است به گونه‌ ای که گاهاً ممکن است ترشح ادرار تنها در هنگام سرفه یا عطسه اتفاق بیفتد اما در موارد شدید منجر به تخلیه ناگهانی ادرار شده که قطعاً این فرایند برای بانوان نگران کننده و بسیار ناخوشایند خواهد بود.

دلایل مختلفی برای بروز بی‌ اختیاری ادراری وجود دارد که مهمترین آنها را در ادامه مطلب برایتان بازگو خواهیم کرد.

با این حال باید بدانید که هرگونه تغییر و اختلال در عملکرد عضلات مثانه می‌ تواند منجر به انقباضات غیر ارادی شده و این افراد به صورت ناگهانی تخلیه ادرار را تجربه می‌ کنند.

حتی ممکن است این افراد از زمانی که احساس تخلیه ادرار را دارند تا زمانی که خود را به محیط مناسب می‌ رسانند نتوانند کنترلی بر عملکرد مثانه داشته باشند و تخلیه ادرار رخ می دهد.

البته باید بدانید میزان هورمون‌ هایی که در بدن بانوان ترشح میشود ارتباط مستقیمی با چنین آسیب‌ های جسمانی دارد، به عنوان مثال هورمون استروژن نقش بسیار مهمی در بدن بانوان داشته که با افزایش وزن و ضمن بروز یائسگی کمتر شدن میزان هورمون استروژن باعث میشود تا عضلات اطراف واژن کمی شل و ضعیف شده و تاندون‌ های لگنی دیگر نمی‌ توانند عملکرد طبیعی داشته باشند.

با این شرایط بی‌ اختیاری ادراری رخ می دهد و تمامی بانوان سعی دارند پیش از شدت گرفتن این عارضه فرایندهای درمانی و کنترلی را نیز انجام دهند.

قطعاً زمانی که بانوان متوجه میشوند که با بی‌ اختیاری ادراری مواجه شده‌ اند نگرانی و تنش بسیار زیادی برای آنها به وجود می‌ آید.

اما باید بدانید که این عارضه به راحتی قابل درمان است و هر چه سریع‌ تر جهت کنترل این عارضه به پزشک مراجعه شود فرایندهای درمانی آسان‌ تری پیش روی مراجعین قرار داده میشود و پزشکان می‌ توانند عملکرد صحیح مثانه و عضلات اطراف آن را بازگردانند.

مطالعه بیشتر  یائسگی و علائم آن

با این حال تمامی پزشکان بی‌ اختیاری ادراری در زنان را عارضه جدی دانسته و معتقدند که اگر در مراحل اولیه درمان نشود به مرور زمان شدت پیدا کرده و در کنار تخلیه ناگهانی ادرار می‌ تواند محدودیت‌ های زیاد و البته مشکلات روحی بسیار شدید را برای بانوان به همراه آورد.

دلایل ایجاد مشکلات ادراری در زنان

دلایل ایجاد مشکلات ادراری در زنان
دلایل ایجاد مشکلات ادراری در زنان

تمامی بانوان به محض مشاهده علائم اولیه بی‌ اختیاری ادراری با این نگرانی مواجه میشوند که با چه نوع درمانی می‌ توانند از شدت گرفتن این آسیب جلوگیری کرده و آیا درمان قطعی برای آن وجود دارد یا خیر.

هنگام مراجعه به مراکز درمانی جهت بررسی علت بی اختیاری ادراری قبل از هر چیز پزشکان به محض مشاهده علائم اولیه سعی دارند تا علت اصلی بی‌ اختیاری را جویا شده و پس از آن مطابق با شرایط جسمانی افراد بهترین روش را جهت درمان پیش روی مراجعین قرار خواهند داد.

از مهمترین دلایل ایجاد بی‌ اختیاری در زنان می‌ توان به انجام زایمان‌ های طبیعی اشاره کرد، البته یبوست‌ های مزمن و مکرر هم عامل مهمی بر بروز این نوع بی‌ اختیاری خواهد بود.

توجه داشته باشید که با افزایش سن عملکرد عضلات مانند قبل نبوده و ممکن است عدم تحرک کافی و ورزش نکردن منجر به ضعف‌ های عضلانی شود و نهایتاً بانوان بی‌ اختیاری را نیز تجربه می‌ کنند.

عموم پزشکان و متخصصان داشتن افزایش وزن برای بانوان را عامل بسیاری از بیماری‌ ها و آسیب‌ های جسمانی دانسته و معتقدند که افزایش وزن بی‌ رویه منجر به بروز اختلالات هورمونی میشود و ممکن است نهایتاً منجر به بی ‌اختیاری در زنان گردد.

همچنین بلند کردن اجسام سنگین هم عاملی جدی بر بروز مشکلات ادراری بوده و می‌ تواند آسیب های زیادی را برای بانوان به وجود آورد.

لازم به ذکر است که برخی از انواع بیماری‌ ها می‌ تواند عملکرد درست مثانه را نیز تحت تاثیر منفی قرار داده و به مرور زمان بانوان بی‌ اختیاری ادراری را نیز تجربه می‌ کنند.

هرگونه عارضه و مسئله که باعث شود عضلات اطراف مثانه تحلیل رفته و دچار ضعف شوند و البته افتادگی مثانه با انواع جراحی‌ ها و یا تحت تاثیر سایر روش‌ های درمانی می‌ تواند بر بروز این عارضه اثرگذار باشد.

با این حال شناخت عوامل موثر بروز مشکلات ادراری کمک می‌ کند تا با حذف عادات ناسالم و انجام فعالیت‌ های ورزشی مناسب در کنار تقویت عضلات از بروز چنین مسئله ای جلوگیری کرده و محدودیت‌ های ناشی از آن را هرگز تجربه نخواهید کرد.

مطالعه بیشتر  درمان سرطان پستان

درمان مشکلات ادراری در زنان

درمان مشکلات ادراری در زنان
درمان مشکلات ادراری در زنان

بسیاری از بانوان در دوره‌ های مختلف ممکن است مشکلاتی را در عملکرد مثانه تجربه کنند، مشکلات ادراری تنها محدود به بی‌ اختیاری ادراری نیست و برخی از بانوان بنا به دلایل مختلف ممکن است عفونت‌ های ادراری و هرگونه اختلال در تخلیه ادرار را تجربه کنند.

تمامی موارد ذکر شده تحت درمان‌ های کاملاً اصولی بهبود پیدا می‌ کنند اما مهم است که در زمان مناسب فرایند درمان آسیب‌ ها انجام پذیرد.

اگر شخصی با بروز بی‌ اختیاری ادراری به پزشک مراجعه کند متخصصان سعی دارند که ابتدا وضعیت مثانه را بررسی کرده تا اگر با افتادگی مواجه است طی روش‌ های درمانی خاص این عضو حساس را به حالت طبیعی بازگردانند.

البته در کنار آن تقویت عضلات اطراف مثانه کمک می‌ کند تا عملکرد بهتر این عضو در مدت کوتاه مشاهده شود و بانوان بی‌ اختیاری ادراری و یا حتی نشت ادرار را دیگر تجربه نخواهند کرد.

از طرف دیگر باید بدانید که گاهاً انسداد مجاری ادراری باعث میشود تا افراد هنگام تخلیه ادرار مشکلات بسیار زیادی را تجربه کرده و حتی آسیب‌ ها ممکن است به عضو حساس‌ تری مانند کلیه هم برسد.

با این حال باید بدانید که حتی اگر عفونت ادراری و یا انسدادی در مجاری ادرار وجود داشته باشد نهایتاً منجر به بروز التهابات و بیماری‌ های بسیار خطرناک در دستگاه ادراری شده که نیازمند طی کردن دوره‌ های درمان تخصصی و البته پر عوارض است.

امروزه پزشکان به واسطه دارو درمانی و انجام فعالیت‌ های تخصصی می‌ توانند هرگونه آسیب در روند تخلیه ادرار را برطرف کرده و اگر طول دوره درمان به درستی و کاملاً اصولی طی شود چنین عارضه بازگشت ناپذیر خواهند بود.

ناگفته نماند که بی‌ اختیاری برای بانوان مسئله ای شایع است و ممکن است بر اثر عوامل مختلف مانند یائسگی، برهم‌ خوردن تعادل هورمون ها، زایمان طبیعی، زایمان سزارین، یبوست و انجام فعالیت‌ های سنگین اتفاق بیفتد.

با این حال پزشکان و متخصصان فعال در این زمینه این اطمینان را به بیماران می‌ دهند که با روش‌ های قطعی می‌ توانند عوارض پیش آمده را درمان کرده و وضعیت اولیه و سلامت مثانه را باز می‌ گردانند.

اما مهم است که روند درمان تنها تحت نظر پزشکانی انجام شود که تخصص و مهارت کافی را دارا هستند و با تجربه فراوان می‌ توانند بهترین و موثرترین روش درمان را پیش روی مراجعین قرار دهند.

مطالعه بیشتر  درمان عفونت های زنان

پیشگیری از مشکلات ادراری در بانوان

پیشگیری از مشکلات ادراری در بانوان
پیشگیری از مشکلات ادراری در بانوان

بروز مشکلات کوچک و بزرگ در سیستم ادراری افراد علاوه بر آسیب‌ های زیاد محدودیت‌ هایی را به همراه دارد که می‌ تواند حتی زندگی عادی و روزانه افراد را با اختلال مواجه کند.

بسیاری از آسیب‌ هایی که در ناحیه مثانه و مجاری ادراری اتفاق می‌ افتد نشات گرفته از عفونت‌ هایی در زنان است که ممکن است بر اثر یک بی‌ احتیاطی کوچک رخ دهد.

اما پزشکان و متخصصان یک روش موثر را برای کاهش آسیب‌ های ادراری پیش روی افراد قرار داده و به آنها توصیه می‌ کنند که علاوه بر رعایت بهداشت فردی از مایعات فراوان به ویژه آب آشامیدنی سالم استفاده نمایند.

مصرف آب در حد متعادل باعث میشود تا عملکرد کلیه‌ ها با کیفیت بهتری انجام شده و همه روزه از طریق دفع ادرار سموم زیادی از بدن خارج میشوند همین روند عملکرد درست مثانه را تقویت کرده و هرگز مشکلات ادراری رخ نمی‌ دهد، همچنین به این واسطه انواع باکتری‌ ها از سیستم ادراری خارج شده و به پاکسازی این عضو حساس کمک شایانی خواهد شد.

ناگفته نماند که بی‌ اختیاری ادراری هم از مشکلات شایع در بین زنان است که پزشکان و متخصصان علت اصلی آن را تغییرات هورمونی و ضعف‌ های عضلانی می‌ دانند.

از این رو پزشکان با بررسی میزان هورمون‌ ها سعی دارند تا وضعیت بدن را به حد متعادل رسانده و در کنار انجام فعالیت‌ های ورزشی اصولی و تقویت عضلات اطراف مثانه عملکرد این عضو مهم و البته حساس به وضع طبیعی باز می‌ گردد.

با این حال اگر تمامی افراد به ویژه بانوان شرایط را برای حفظ سلامت مثانه فراهم کنند و راهکارهای مناسب را انجام دهند هرگز با چنین اختلالی مواجه نشده و نیازی به انجام دوره‌ های درمانی طولانی و حتی جراحی نخواهند داشت.

بهتر است که تمامی توصیه های گفته شده توسط پزشکان را انجام دهید و به این واسطه متوجه خواهید شد که سیستم ادراری عملکردی بدون نقص داشته و هرگز مشکلات و آسیب‌ های جانبی را متحمل نخواهید شد.

قطعاً می‌ دانید که پیشگیری از بروز آسیب‌ های جسمانی بسیار ساده‌ تر از آن است که بخواهید روند درمان را نیز در پیش بگیرید با این حال مراقبت از سلامت سیستم ادراری کار چندان سختی نخواهد بود و با اصلاح فعالیت‌ های روزانه و انجام چکاپ های به موقع می‌ توانید به تقویت و عملکرد درست این اعضا کمک شایانی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط