اختلال نعوظ چیست و چه علائمی دارد؟
اختلال نعوظ نوعی ناتوانی جنسی در آقایان است و زمانی اتفاق می افتد که فرد قادر نیست به وضعیت نعوظ برسد یا این حالت را در طی رابطه جنسی حفظ کند.
فهرست مطالب
Toggleبه طور طبیعی اختلال نعوظ در آقایان سه علت شایع دارد که مهمترین آنها شامل علل جسمی، روحی یا عوارض مصرف برخی از داروها می باشد.
تحقیقات نشان می دهد که برخی از افراد در مواقع اضطراب، استرس یا ابتلا به بیماری هایی مثل فشار خون بالا دچار اختلال نعوظ میشوند.
همه کسانی که با اختلال نعوظ مواجه هستند به مرور زمان متوجه کاهش اعتماد به نفس خود شده و به طور قطعی دچار استرس، اضطراب و افسردگی میشوند.
لازم به ذکر است که اختلال نعوظ قابلیت درمان دارد و با توجه به علت و شدت آسیب پزشک استفاده از داروهای خوراکی یا تزریقی را مناسب می داند.
البته زمانی که صحبت از رفع اختلال نعوظ میشود مراقبت های خانگی نیز کاربرد بسیار زیادی دارد و پزشکان معتقدند که راه های درمانی تخصصی در کنار مراقبت های طبیعی به نتایج خوبی خواهد رسید.
با این حال پزشکان به همه آقایانی که با اختلال نعوظ مواجه هستند توصیه می کنند که به جای نگرانی در این مورد برای داشتن آرامش و اعتماد به نفس بیشتر در زمان مناسب برای درمان آن اقدام نمایند.
بهتر است بدانید که معمولاً اختلال نعوظ در شرایط غیر طبیعی و زمانی که فرد مضطرب عصبی یا خسته است بیش از هر حالت دیگری رخ می دهد.
اینکه اختلال نعوظ با افزایش سن در آقایان اتفاق می افتد مسئله کاملاً طبیعی است.
از مهمترین علائم آن می توان به ناتوانی در شروع نعوظ قبل از رابطه جنسی اشاره کرد، این افراد با ناتوانی در حفظ نعوظ حین رابطه جنسی مواجه هستند و نیاز به تحریک بیشتر برای حفظ نعوظ دارند.
در نتیجه اختلال نعوظ یکی از علائم شایع آن بی میلی نسبت به روابط جنسی است.
کاهش میل جنسی در صورتی که فرد با اختلال نعوظ مواجه باشد مسئله ای کاملاً طبیعی است اما می توان از گسترش این حالات و اختلالات ناشی از عدم نعوظ جلوگیری کرد.
بررسی انواع اختلال نعوظ
نعوظ به حالتی گفته میشود که بعد از تحریک جنسی عروق آلت تناسلی پر خون و بسته میشود همین امر باعث میشود تا نعوظ ناگهانی آلت تناسلی اتفاق بیفتد، در نتیجه این حالت باقی می ماند تا زمانی که فعالیت جنسی فرد به پایان برسد.
زمانی که ارگاسم اتفاق می افتد عروق خونی باز شده و خون حبس شده خارج میشود و نعوظ پایان می یابد.
زمانی که افراد دچار اختلال نعوظ باشند این فرایند ساده اتفاق نمی افتد، اختلال نعوظ را می توان به چهار دسته عروقی، نوروژنیک، هورمونی و روانی تقسیم بندی کرد.
اختلال نعوظ عروقی
اختلال نعوظ عروقی به این معناست که رگ های خونرسان به بافت آلت تناسلی عملکرد درستی نداشته یا دریچه ای که خون را در داخل خود نگه می دارد دچار مشکل میشود، مهمترین و شایع ترین اختلال نعوظ در آقایان اختلال عروقی است.
اختلال نعوظ نوروژنیک
در این نوع اختلال ارسال سیگنال از مغز به آلت تناسلی برای ایجاد و حفظ نعوظ دچار مشکل میشود.
کسانی این نوع اختلال نعوظ را تجربه می کنند که جراحی لگن و یا پرتو درمانی را تجربه کرده یا به بیماری های خاصی مثل سکته مغزی، ام اس و تنگی مجاری نخاع مبتلا باشند.
اختلال نعوظ هورمونی
اختلال نعوظ هورمونی به دلیل کمبود تستوسترون یا مشکلات تیروئیدی ایجاد میشود تستوسترون به باز کردن عروق برای خونرسانی به آلت تناسلی کمک شایانی می کند.
اختلال نعوظ روانی
یکی دیگر از مهمترین علل اختلال نعوظ در آقایان شرایط روحی و روانی آنهاست و بر اساس احساسات، افکار و رفتارهایی که بر روی فرد تاثیر می گذارند ممکن است در موقعیت های مختلف با این اختلال مواجه شود.
با تمام این تفاسیر می توان گفت که مهمترین دلایل جسمی اختلال نعوظ شامل دیابت، کلسترول بالا و فشار خون بالا است.
هر نوع آسیب مغزی و نخاعی، بیماری هایی مثل پارکینسون، صرع و یا بیماری غدد درون ریز از جمله عوامل موثر بر اختلال نعوظ هستند.
کسانی که جراحی های خاصی بر روی مثانه یا پروستات انجام می دهند یا شکستگی آلت تناسلی و اضافه وزن را تجربه می کنند نیز ممکن است به اختلال نعوظ مبتلا شوند.
از دیگر علل روانی اختلال نعوظ باید به احساس منفی نسبت به شریک جنسی، مشکلات خانوادگی، مشکلات جنسی، ترس از رابطه جنسی و افسردگی اشاره کرد.
حتی کسانی که دچار عزت نفس پایین هستند یا با اختلالات خواب مواجه میشوند نیز اختلال در نعوظ را تجربه می کنند.
داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد اضطراب، آنتی هیستامین ها داروهای درمان پارکینسون، داروهای ضد آریتمی و آرامبخش ها از جمله موارد دارویی هستند که بر اختلال نعوظ تاثیر می گذارند.
درمان اختلال نعوظ
درمان اختلال نعوظ بستگی به علت آن دارد اما متخصصان در این مورد از بیماران می خواهد که به موقع برای رفع این عارضه اقدام کنند و خوشبختانه می توان گفت که امکان درمان کامل و قطعی اختلال نعوظ وجود دارد.
بخش زیادی از روند درمان مربوط به سبک زندگی افراد می شود، به همین دلیل نیاز است که در کنار تمامی درمان های تخصصی برای داشتن آرامش جسمی و روانی خود تلاش کنید و راهکارهای موثر را انجام دهید.
در اولین اقدام اگر پزشک متوجه شود که علت اختلال نعوظ عدم خونرسانی صحیح به آلت تناسلی است با مصرف برخی داروهای خوراکی جریان خون را به آلت تناسلی افزایش داده که معمولاً تاثیر آن را خیلی زود مشاهده خواهید کرد.
به طور طبیعی یک ساعت زمان نیاز است تا تاثیر داروهای خوراکی را تجربه کنید، البته گاهی نیاز است که داروها مستقیماً به آلت تناسلی تزریق شود که باعث ایجاد حالت نعوظ خواهد شد.
داروهای خوراکی شامل: واردنافیل،تادالافیل، آوانافیل و سیلدنافیل یا ویاگرا است.
داروهای تزریقی شامل موارد زیر می باشند:
- آلپروستادیل
- پاپاورین
- فنتولامین
به طور معمول داروهای تزریقی در عرض ۱۰ دقیقه تاثیر خود را بر بدن اعمال می کنند اما در صورتی که اختلال نعوظ به دلیل کاهش سطح هورمون تستوسترون باشد در کنار این داروها درمان های هورمونی جایگزینی توصیه میشود.
روش درمانی دیگر برای رفع اختلال نعوظ استفاده از دستگاه وکیوم آلت تناسلی است که برای تحریک نعوظ مورد استفاده قرار می گیرد.
این دستگاه از یک لوله توخالی و پمپ دستی یا برقی تشکیل میشود که با ایجاد خلا، خون را به سمت آلت تناسلی هدایت می کند.
یکی دیگر از روش های درمانی موثر برای بهبود اختلال نعوظ جراحی است، در آسیب های لگنی اگر مسدود شدن عروق خونی اتفاق بیفتد پزشک عمل جراحی را انجام داده تا رگ های آسیب دیده را ترمیم کند.
در طی انجام جراحی فرایندهای ترمیمی به گونه ای انجام میشود که شرایط برای خونرسانی به آلت تناسلی مهیا خواهد شد.
در صورتی که تمامی این روش ها به نتایج مناسب نرسد ایمپلنت بر روی آلت تناسلی جایگذاری میشود که تاثیری بر ارگاسم یا ادرار کردن نمی گذرد اما افراد میتواند نعوظ را به طور کامل تجربه کنند.
بسیاری از متخصصان توصیه می کنند که در کنار درمان های تخصصی برای بهبود اختلال نعوظ به سکس تراپیست مراجعه نمایید.
در صورتی که افراد به آسیب ها و مشکلات روحی مثل استرس، اضطراب و افسردگی مبتلا باشند ممکن است از درمان های تخصصی نتایجی را که باید دریافت نکنند.
در نتیجه توصیه میشود که همراه با مراحل درمانی به مشاوره مراجعه کرده و سپس با درمانگر در این مورد می تواند به بیماران کمک کرده و راهکارهای مدیریت استرس، اضطراب و درمان افسردگی را پیش روی فرد قرار می دهند.
ضمن برگزاری جلسات روانشناسی اختلالات جنسی در مورد بهبود اختلال نعوظ گاهاً کارشناسان متوجه میشوند که مشکل اصلی افراد نحوه ارتباط گرفتن با شریک جنسی خود است.
دکتر شیوا سیه بازی در این مورد تمامی مشکلات و عوامل ایجاد این اختلال را از فرد جویا شده و در نهایت راهکارهای موثر را برای رفع مشکل پیش روی آنها قرار می دهند.
برخی از افراد تصور می کنند که مشغله های کاری، مالی و اقتصادی تاثیری بر اختلال نعوظ ندارد اما متاسفانه تمامی حالات، افکار افراد و حتی خستگی های جسمی و روانی عاملی برای ایجاد اختلال نعوظ هستند.
پس مهم است که در انجام جلسات مشاوره ای در مورد تمامی نگرانی ها با تراپیست صحبت کرده و با راهکارهای موثر و مدیریت صحیح آنها می توانید اختلال نعوظ را برطرف کنید.